Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης (63-63) δίνει στις ερυθρόλευκες πολλές ελπίδες πρόκρισης στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, καθώς όλα θα κριθούν στην ρεβάνς που θα γίνει επί πολωνικού εδάφους.

Οι ερυθρόλευκες έκαναν τεράστια προσπάθεια και δικαιώθηκαν, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 16 πόντους διαφορά από τις Πολωνές, αλλά με καρδιά, πάθος, αλλά και ώριμο παιχνίδι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Μάλιστα στην εκπνοή η Παυλοπούλου ισοφάρισε σε 63-63 και πλέον οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την Παρασκευή το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι Πολωνές με τη Κάναντα να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (29-23 στο 17’), ενώ έως τότε ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο παιχνίδι βρίσκοντας απαντήσεις.

Στο 25΄όμως οι φιλοξενούμενες… πάτησαν το γκάζι και προηγήθηκαν με 16 πόντους διαφορά (49-33 στο 26’) εκμεταλλευόμενες τη δυνατή άμυνά τους, αλλά και την ευστοχία τους από την περιφέρεια.

Κι όμως. Οι ερυθρόλευκες δεν το έβαλαν κάτω, δεν τα παράτησαν, πίεσαν τις αντιπάλους τους με ζον πρες σε όλο το γήπεδο, πήραν τα ριμπάουντ και έβγαλαν αιφνιδιασμούς παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα προηγήθηκαν κιόλας με 59-55 στο 38’ μετά από τεράστια προσπάθεια. Οι Πολωνές αντέδρασαν ωστόσο, κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό και ισοφάρισαν σε 61-61 στα 55’’ πριν τη λήξη με τη Ροντρίγκεζ.

Στα 35’’ η Παυλοπούλου αστόχησε σε δίποντο και στα 9’’ η Κόντε έδωσε προβάδισμα στη Βίσλα με 63-61, όμως η γκαρντ του Ολυμπιακού… πήρε το αίμα της πίσω και με πολύ έξυπνη προσπάθεια στην εκπνοή ισοφάρισε σε 63-63, σκορ με το οποίο έληξε η αναμέτρηση.

Ετσι οι δυο ομάδες θα… λύσουν τις διαφορές τους στην Πολωνία την Παρασκευή ξεκινώντας από την ισοπαλία.

Καλύτερες από τον Ολυμπιακό ήταν οι: Τόμας, Παυλοπούλου και Σωτηρίου, ενώ από τη Βίσλα διακρίθηκαν οι Ροντρίγκες, Κόντε και Κάναντα

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 29-32, 41-51, 63-63.