Επίθεση από την κυβέρνηση δέχεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος τον κατηγόρησε πως «όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά» σειρά πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παπάς είπε ότι «για άλλη μια φορά ο κεντρικός τραπεζίτης συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών μιας πολιτικής που άσκησε ο ίδιος και είχε τα αποτελέσματα που είχε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε «να προσηλωθεί στα καθήκοντά του ως κεντρικός τραπεζίτης και να μην παρεμβαίνει με τρόπο «άγαρμπο» και επικοινωνώντας με διεθνείς αντιπροσωπείες».

«Υπάρχει μια λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει τις τοποθετήσεις του, για τον κόφτη, το χρέος, ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα μνημόνια κλπ», συνέχισε ο υπουργός.

«Η λεπτή γαλάζια γραμμή χαρακτηρίζει τη συντηρητική παράταξη η οποία πόνταρε τα πάντα σε μια καταστροφή που δεν ήρθε και τώρα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της» είπε προσθέτοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε παρέμβει όταν είχαμε τα προβλήματα με τις τραπεζικές μετοχές. Τα άλλα να τα αφήσει στην Πολιτεία που είναι αρμόδια».