Εκατοντάδες προσλήψεις στα hotspots με fast track διαδικασίες και παράκαμψη του ΑΣΕΠ

Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση

Παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και με διαδικασίες fast track φαίνεται πως η κυβέρνηση προσλαμβάνει ιατρικό νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Αποτελεί, ειρωνεία, όπως αναφέρει η εφημερία τα ΝΕΑ, το γεγονός ότι ο απόλυτος διαχειριστής των περίπου 2.400 προσλήψεων γίνονται μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση.

Ξεδιπλώνοντας κανείς το κουβάρι των εκατοντάδων προσλήψεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε το 2015 διαπιστώνει μια σειρά από προβληματικούς χειρισμούς που αφορούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Philos».

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την υλοποίηση του «Philos» έφτανε τα 24.180.928 ευρώ, ποσό που προερχόταν αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους για να υλοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2018.

Μέσω αυτού προσλήφθηκαν 850 γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, διοικητικό και λοιπό προσωπικό,με το Σωματείο να εκφράζει ουσιαστικά ερωτηματικά ως «προ τη νομιμότητα αλλά και τις πιθανές παρεμβάσεις».

Μάλιστα οι σχετικές καταγγελίες κοινοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2017 στην Εισαγγελία Διαφθοράς που με τη σειρά της διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk