Τη δυνατότητα στους Έλληνες να ανακαλύψουν με το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa πόλεις στις Δαλματικές ακτές δίνει η Cruiseway Travel, αποκλειστική αντιπρόσωπος της Costa Cruise στην Ελλάδα.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa, θα αναχωρεί κάθε Τρίτη από 9 Οκτωβρίου μέχρι και 18 Δεκεμβρίου όπως κάθε χρόνο από τον Πειραιά για την κρουαζιέρα της Αδριατικής θάλασσας και τις Δαλματικές ακτές φτάνοντας μέχρι τη Βενετία.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας «η συγκεκριμένη κρουαζιέρα αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τον Έλληνα να γνωρίσει τα δαντελωτά παράλια της Κροατίας και συγκεκριμένα να αποβιβαστεί στο Κότορ και το Σπλιτ. Το Κότορ βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους θαλάσσιους κόλπους του Μαυροβουνίου και της Μεσογείου, που θυμίζει φιόρδ. Το παλιό λιμάνι είναι περιτειχισμένο με ένα εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό τείχος, ενώ το ιστορικό κέντρο φιλοξενεί πολλά μνημεία και κτίρια μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, χαρίζοντάς του μια θέση στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. To Σπλιτ είναι το δεύτερο κυριότερο λιμάνι της Κροατίας. Βρίσκεται ανάμεσα στη Βενετία και τα νησιά του Ιονίου και είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην Αδριατική, ένα παραθαλάσσιο στολίδι, με πέντε εκπληκτικές παραλίες και έναν υπέροχο παραλιακό δρόμο».

Επόμενος σταθμός η Βενετία, μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο και ο τελευταίος σταθμός της κρουαζιέρας είναι το Μπάρι, η πρωτεύουσα της Απουλίας, που είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και εμπορικό λιμάνι στις ακτές της Αδριατικής.

«Η κρουαζιέρα είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να δίνει την τελευταία μέρα εν πλω, και τη δυνατότητα στον επιβάτη να απολαύσει τις υπηρεσίες του κρουαζιερόπλοιου. Διαφανές και εκθαμβωτικό, αιθέριο και καινοτόμο, οι εσωτερικοί χώροι του Costa Luminosa αντανακλούν την μαγεία του φωτός. Το απόλυτο πλοίο για τα μαγευτικότερα δρομολόγια, ενισχυμένο με πολυάριθμες καμπίνες με μπαλκόνια και τεράστια πανοραμικά παράθυρα» σημειώνουν.

Το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 2.800 και πλέον επιβατών, σε 1.130 καμπίνες, που χωρίζονται σε classic και premium.

Από τα 1.200 άτομα που ταξίδεψαν με την Costa Cruises από Ελλάδα για το 2017, τα 450 ταξίδεψαν με το Costa Luminosa την ίδια περίοδο πέρυσι από Πειραιά.