Τζανακόπουλος: Αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

«Το «πρόβλημα» με τον κ. Στουρνάρα είναι ότι κάνει παρεμβάσεις όταν δεν πρέπει ενώ όταν χρειάζεται φαίνεται ότι σιωπά»

Αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον πως σιωπά όταν οι τραπεζικές μετοχές υφίστανται πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ σε άλλες περιπτώσεις «πολιτικολογεί» κινούμενος σε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως το «πρόβλημα» με τον κ. Στουρνάρα είναι ότι κάνει παρεμβάσεις όταν δεν πρέπει ενώ όταν χρειάζεται «φαίνεται ότι σιωπά».

Επικαλέστηκε ως παράδειγμα την παλαιότερη προτροπή του κ. Στουρνάρα για προσφυγή σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή μετά το Μνημόνιο, κατηγορώντας τον κεντρικό τραπεζίτη ότι ήθελε να διατηρήσει την χώρα σε «δεσμά». Κύριο επιχείρημα του κ. Στουρνάρα ήταν ότι η γραμμή θα διασφάλιζε την φθηνή χρηματοδότηση των τραπεζών από το Ευρωσύστημα και την ευρύτερη ηρεμία των αγορών.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση εγγυάται την πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα, προσθέτοντας δηκτικά πως «θα ήταν ευχής έργο» εάν και ο κεντρικός τραπεζίτης «έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση». Κάλεσε δε τον κ. Στουρνάρα να «εξηγήσει» κάποτε την στάση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας έχει καταστήσει σαφές πως ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του.

Όσον αφορά τις τράπεζες ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την κυβερνητική γραμμή ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών είναι «πολύ καλά».

Κατήγγειλε πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στο Χρηματιστήριο, υποστηρίζοντας πως είναι η νέα γραμμή επίθεση της αντιπολίτευσης αφότου οι προβλέψεις της για την έξοδο από το πρόγραμμα και το χρέος δεν έγιναν πραγματικότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk