Υπέκυψαν στα τραύματά τους δύο από τους τρεις Ισραηλινούς που είχαν τραυματισθεί την Κυριακή στη διάρκεια ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε κοντά σε βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται δίπλα σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατική» ενέργεια και πως ο δράστης είναι ένας 23χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος εργαζόταν στη βιομηχανική ζώνη του Μπαρκάν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο, νεκροί είναι ο άνδρας και η μία από τις δύο γυναίκες που τραυματίσθηκαν από τον ένοπλο. Η άλλη γυναίκα νοσηλεύεται με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή της.

Ο δράστης εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης, μέσα στο οποίο άνοιξε πυρ.

Εικόνες από κάμερα επιτήρησης που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση δείχνουν έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να κατεβαίνει τρέχοντας σκαλιά και να απομακρύνεται από το εργοστάσιο.

Το βιομηχανικό πάρκο Μπαρκάν βρίσκεται δίπλα από τον ομώνυμο εβραϊκό οικισμό που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη