Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του φετινού πρωταθλήματος, καθώς έμεινε στο 1-1 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ωστόσο οι πράσινοι θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι καθώς απέφυγαν την ήττα στις καθυστερήσεις χάρη σε πέναλτι του Μακέντα. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, προηγήθηκε με τον Μανιά (47′) και είχε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Ωστόσο οι πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Είχαν μάλιστα και δοκάρει με τον Καμπετσή στο φινάλε και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης με το πέναλτι του Μακέντα, το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη φάση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες του Παντελίδη πίεσαν τους πράσινους και η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι πέρασαν ένα δύσκολο 15λεπτο, καθώς οι γηπεδούχοι προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα του τριφυλλιού. Χρειάστηκε να περάσει το εικοστό λεπτό για να μπορέσουν οι πράσινοι να ισορροπήσουν το ματς, αλλά και πάλι ο Αστέρας έδειχνε να έχει καλύτερα πατήματα.

Γκολ του Αστέρα με Μανιά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Μανιά στο 47′. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ομάδα της Τρίπολης είχε λίγο αργότερα μεγάλη φάση και με τον Καλτσά για να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους γηπεδούχους. Οι πράσινοι προσπάθησαν να πιέσουν μετά το 80′ βλέποντας ότι είχαν στενέψει και τα χρονικά περιθώρια και ο Καμπετσής είχε δοκάρι στο 89′. Τελικά ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Χατζηγιοβάνη στο 90′ και ο Μακέντα ευστόχησε κάνοντας το 1-1.

Ήταν το πρώτο ματς στο φετινό πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει, ωστόσο το τριφύλλι απέφυγε την ήττα στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Ιταλού στράικερ κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που αφήνει ικανοποιημένους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς οι πράσινοι παραμένουν αήττητοι μετά από έξι παιχνίδια στην λίγκα.

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Καλτσάς (78’ Μπελόκ), Τόνσο, Τσιλιανίδης (86’ Μαρτίνεθ), Μανιάς.
Παναθηναϊκός (3-5-2): Διούδης, Πούγγουρας (58’ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Στάικος (24’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Καμπετσής), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Θυμηθείτε το live του αγώνα

Live Blog Live: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός