Ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλυσε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ήφαιστου και τόνισε πως θέλει να δει την ομάδα του σε καλή κατάσταση και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Μακάμπι.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα απ’ όλα παίξαμε ένα σοβαρό παιχνίδι αν και στην αρχή δυσκολευτήκαμε να πιάσουμε ρυθμό. Ενδεχομένως ήμαστε λίγο έξω από τα νερά μας παίζοντας χωρίς οπαδούς, αλλά σιγά-σιγά βρήκαμε ρυθμό και βελτιώσαμε την άμυνά μας και το τρανζίσιον, πήραμε τα πρώτα πλεονεκτήματα» είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε:

«Κάτω από τα δύο καλάθια παίξαμε καλά αναφορικά με το στατικό παιχνίδι επιθετικά αλλά και αμυντικά και είχαμε κάποια προβλήματα στο τρανζίσιον τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά είναι φυσιολογικό σε αυτή τη φάση. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι που ξεκινήσαμε με αυτήν τη νίκη».

Όσο για το πόσο βοηθάει αυτό το παιχνίδι, αλλά και το προηγούμενο του Κυπέλλου, αγωνιστικά, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τη Μακάμπι, ο Τσάβι Πασκουάλ είπε: «Κάθε αγώνας σε μία επίσημη διοργάνωση είναι σημαντικός. Υπάρχει και η δουλειά που κάναμε πριν αρχίσει τη σεζόν. Ελπίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση την Πέμπτη, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει ενισχυθεί πολύ σε αυτή τη σεζόν».

Για τον δημιουργικό τομέα ανέφερε: «Γενικά με το Παγκράτι δεν γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα. Σήμερα ήμαστε καλύτεροι σε αυτό, αν κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είμαστε μία ομάδα που αρέσκεται στη δημιουργία και την πάσα. Αποτελεί ένα στοιχείο του οπλοστασίου μας. Αλλά σε κάποια παιχνίδια είναι λίγο πιο περίπλοκο να το αξιοποιήσεις. Εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι και την αντιμετώπιση του αντιπάλου».