Στον 67χρονο που αγνοούνταν στο Μαντούδι ανήκει τελικά η σορός που είχε βρεθεί την Πέμπτη σε θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Πηλίου και Βλαχιάς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μέσω εξέτασης DNA, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον άτυχο άνδρα, που αγνοούνταν μαζί με τη σύζυγό του, μετά το σαρωτικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά».

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα, ότι τα ορμητικά νερά τον είχαν παρασύρει σε απόσταση σχεδόν 5 χλμ., μέχρι το σημείο που τον βρήκαν δύτες του Λιμενικού, στη θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για την σύζυγό του, την 58χρονη, που είχε χαθεί μαζί του στο Μαντούδι.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή, ωστόσο το έργο παραμένει αρκετά δύσκολο, καθώς πρόκειται για διαδρομή σχεδόν πέντε χιλιομέτρων και πολύ μεγάλη σε πλάτος, στην περιοχή που πλημμύρισε.

«Δυστυχώς η θεομηνία έπληξε μια πολύ μεγάλη περιοχή, όπου πλημμύρισαν χείμαρροι που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Πολλά οικόσιτα και άγρια ζώα βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για τους εκπαιδευμένους σκύλους και φυσικά τους ανθρώπους μας που ενεργούν για πολλές μέρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής, ο οποίος την Παρασκευή πέταξε για 3,5 ώρες με το ελικόπτερο, αναζητώντας κάποιο ίχνος της άτυχης γυναίκας.