Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το παιχνίδι στο Borisow Arena, όπου ο ΠΑΟΚ με ηγέτη και σκόρερ τον Λεό Ζαμπά, συνέτριψε την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ με 4-1 και εξουδετέρωσε βαθμολογικά την απώλεια της εντός έδρας ήττας από την Τσέλσι.

Στα 18» ο Τουόμινεν κέρδισε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Ήταν η πρώτη και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο επίθεση των γηπεδούχων, που σύντομα γνώρισαν έναν πραγματικό εφιάλτη. Στο 6′ από ωραία κεφαλιά του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα, μετά από ασίστ του Λέο Ζαμπά και αυτό του έδωσε περιθώριο για ένα εξαιρετικό ξεκίνημα που σύντομα έγινε ποδοσφαιρική κυριαρχία.

Στο 11′ ο Ζαμπά από πλάγια θεση μπήκε φρενήρης στην άμυνα της ΜΠΑΤΕ και πλάσαρε με άνεση τον Σερμπίτσκι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Ο ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στην άμυνα της ΜΠΑΤΕ και στο 17′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με τον Λέο Ζαμπά και πάλι, που ήταν ο πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση, μετά από ωραία ασίστ του Μαουρίσιο. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν υποδειγματικός, με λιτό και μεστό ποδόσφαιρο, όπου με ποσοστό επιτυχίας 89% στις μεταβιβάσεις κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας προϋποθέσεις θριάμβου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, προκειμένου να πλησιάσουν και να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Στο 51′ η ΜΠΑΤΕ πλησίασε σε μια αξιόλογη ευκαιρία με σουτ του Ρίος, που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης κι αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ως εκείνο το σημείο. Σο 52΄ του αγώνα όλοι οι φίλαθλοι της ΜΠΑΤΕ σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν για την μνήμη του 52χρονου προέδρου της ομάδας Ανατόλι Κάπτσκι, που έφυγε από την ζωή πριν μερικές εβδομάδες και προς τιμήν του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του αγώνα.

Η ΜΠΑΤΕ συνέχισε να επιτίθεται και ο προπονητής της πέρασε στο 59′ στον αγώνα σαν πρώτη αλλαγή τον Mαξίμ Σκάβις. Δυο λεπτά αργότερα ο παίκτης αυτός με κεφαλιά παραβίασε την εστία του ΠΑΟΚ αναθερμαίνοντας τις προοπτικές της ομάδας του, αλλά και την παγωμένη ως τότε κερκίδα της Arina Borisow. To γκολ αυτό έφερε μια νευρικότητα στον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε στις κινήσεις των παικτών του. Η πρώτη αξιόλογη τελική για τον ΠΑΟΚ της επανάληψης ήρθε στο 67′ όταν σουτ του Πρίγιοβιτς απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε την κυριαρχία του και στο 73′ ο Ζαμπά με μια τρελή κούρσα μπήκε στα καρέ της ΜΠΑΤΕ, πάσαρε στον Πέλκα που δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 4ο γκολ της ομάδας του, δίνοντας «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους με το 1-4. Στο 89′ μια μοναδική στιγμή για τον ΠΑΟΚ δεν καρποφόρησε, αφού το γωνιακό σουτ του Μπίσεσβαρ βρήκε τη συμβολή των δοκαριών της ΜΠΑΤΕ.

Διαιτητής: Σέργκενχόφερ (Αυστρία)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίτσκι, Γιαμπλόνσκι, Ντραγκούν (71′ Χλεμπ), Ίβανιτς, Ρίος, Φιλιπένκο, Στάσεβιτς (77′ Γκορτετσιούκ), Μπάχα, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Τουόμινεν (59′ Σκάβις).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (70′ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (86′ Βιεϊρίνια), Πρίγιοβιτς (76′ Ακπόμ).