Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις για την άσκηση «Παρμενίων 2018»

Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2018»

Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2018».

Με την εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2018» – που θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ – οι επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» θα πάρουν μία καλή εικόνα για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλη την εβδομάδα, Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατός Ξηράς θα βρίσκονται επί ποδός και θα εκτελούν πλήθος επιχειρησιακών ασκήσεων σε όλο το εύρος του Ελλαδικού χώρου.

Εξάλλου, κάθε χρόνο η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου φροντίζουν για την προβολή της άσκησης προκειμένου οι γείτονες να πάρουν τα κατάλληλα μηνύματα για την αποτρεπτική ικανότητα και την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως, είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk