Την πεποίθηση ότι θα παρέμενε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ αυτή τη χρονιά εξέφρασε ο Πέδρο Ενρίκε σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αυτή την αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην Αστάνα, με μορφή δανεισμού από τον «δικέφαλο του Βορρά» και αύριο αγωνίζεται για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Ρεν.

Έτσι, ερωτώμενος πως αισθάνεται που θα τεθεί αντιμέτωπος με την γαλλική ομάδα τόνισε: « Όταν έγινε η κλήρωση, ταξίδευα στην Βραζιλία, για να δω την σύζυγο και την κόρη μου. Μόλις άνοιξα το κινητό μου ήρθαν πολλά μηνύματα. Ήταν η γυναίκα μου και ο ατζέντης μου και μου έλεγαν, «είδες; θα παίξεις αντίπαλος με την Ρεν». Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα. Η ημέρα της κλήρωσης ήταν όμορφη για εμένα και ανυπομονώ να παίξω απέναντι στη Ρεν».

Στη συνέχεια όταν κλήθηκε να απαντήσει ότι θα μπορούσε να γράψει τα ποδοσφαιρικά του ταξίδια σε βιβλίο υποστήριξε: « Η καριέρα μου ακόμη δεν έχει τελειώσει (σ.σ. γέλια). Για να είμαι ειλικρινής, όταν τελείωσε ο δανεισμός μου στην Καραμπάγκ, περίμενα ότι θα παραμείνω στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα όμως, είχε πολλούς ξένους και μπορούσε να δηλώσει μόνο πέντε στο πρωτάθλημα. Είχα επαφές με πολλές ομάδες, ακόμη και από δύο γαλλικούς συλλόγους, αλλά προτίμησα να αγωνιστώ στην Αστάνα, που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».