Έκτακτη χρηματοδότηση σε δήμους για την αποκατάσταση των καταστροφών από την κακοκαιρία

Θα δοθούν 2,6 εκατ. ευρώ σε έξι δήμους για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα

Νέες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών.

Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 2.620.000 ευρώ, κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.

Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ως άνω λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν δίνονται στους δήμοους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Ιστιαίας-Αιδηψού 400.000 ευρώ, στο δήμο Άργους-Μυκηνών 600.000 ευρώ, στο δήμο Κυθήρων 300.000 ευρώ, στο δήμο Πόρου 70.000 ευρώ και στο δήμο Λοκρών 500.000 ευρώ.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα πάρει 150.000 ευρώ και ο δήμος Αργους-Μυκηνών 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk