Νέα στοιχεία – μεταξύ άλλων μαρτυρίες, βιντεοσκοπήσεις, δημοσιεύματα – συνεισέφερε στην έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Πλεύση Ελευθερίας, με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συμπληρωματική της 6ης Αυγούστου μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα, περιλαμβάνονται αναλυτικότερα : πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της τραγωδίας, από τις οποίες προκύπτει -όπως σημειώνεται- ότι ήδη από το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σοροί, που παρέμεναν εκεί τουλάχιστον επί ένα δίωρο.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται επίσης μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, δημοσιεύματα της περιόδου, αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή · δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, με ενδείξεις – εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεσης ευθυνών.

Εξερχόμενη της Εισαγγελίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Αυτό που έγινε στο Μάτι, δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».