«Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα θα το πει ο ελληνικός λαός. Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι μια Κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο με πειραματισμούς» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον Real Fm υποστήριξε ότι δεν υπάρχει προοπτική με την παρούσα Κυβέρνηση. «Ποια είναι η προοδευτική τους πρόταση: Η μιζέρια, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, τα ξεροκόμματα που μοιράζουν;». Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε,  δεν μπορεί η λύση στα προβλήματα της χώρας να είναι η επιστροφή της Δεξιάς. «Τους ζωντάνεψε ο κ. Τσίπρας! Προσπαθεί να ξεπλύνει και τις ευθύνες τους για την κρίση».

Το δίλημμα για τον ελληνικό λαό λοιπόν, είπε,  δεν μπορεί να είναι από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. «Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό! Γι΄ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε τα πράγματα. Και διαπίστωσα αμηχανία και στις δύο πλευρές μετά την πρότασή μου αυτή.Επιμένουν στην πολιτική της πόλωσης και του διχασμού».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικοί συνοχή και Δικαιοσύνη. Θέλουμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, με φορολογικά κίνητρα .

Και καλούμε τα υπόλοιπα κόμμα να τοποθετηθούν σε αυτά, να μπουν στην ουσία, ν’ αφήσουν τα φούμαρα.

Εγώ λέω την πρόταση μου . Χτυπάω το καμπανάκι της αφύπνισης.

Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα θα το πει ο ελληνικός λαός».

Η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την ελληνική Οικονομία

Αναφερόμενη στην πτώση του χρηματιστηρίου, σημείωσε πως η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την ελληνική Οικονομία

«Πρόκειται για ακόμη μία αποτυχία της. Πέρα από τις μεγάλες κουβέντες περί καθαρής εξόδου, εδώ κρίνονται τώρα τα πράγματα. Τους άκουσα να λένε για κερδοσκόπους που παίζουν με τις ελληνικές τράπεζες. Σας θυμίζω ότι όταν επί των ημερών τους γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες, τους είχαμε προειδοποιήσει ότι με τον τρόπο αυτό δίνουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και τη διοίκηση σε κερδοσκοπικά funds. Ούτε τότε μας άκουσαν.

Το καίριο ερώτημα είναι αν είναι σε θέση οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ελληνική Οικονομία και τί γίνεται με τα κόκκινα δάνεια, που αποτελούν το μεγαλύτερό τους πρόβλημα;».