Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκαν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Πρώτη φορά βλέπω προϋπολογισμό, ο οποίος είναι αλλήθωρος. Και «θα σας κόψουμε συντάξεις», κοιτάζουμε δεξιά και «δεν θα σας κόψουμε συντάξεις», κοιτάζουμε αριστερά. Όλοι θα μπούμε στο «κρεβάτι του Προκρούστη» μέχρι να πεθάνουν οι εβδομηντάρηδες για να σωθεί ο προϋπολογισμός και η κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής Δημήτρης Καβαδέλλας.

«Για να ανατραπούν τα όσα απαράδεκτα επιβλήθηκαν στους Έλληνες, χρειάζονται τόσοι βουλευτές, όσοι ήταν εκείνοι που τον Αύγουστο του 2015 ψήφισαν κόντρα στη βούληση των Ελλήνων τη συνέχιση των μνημονίων» σημείωσε ο Ιωάννης Σαρίδης και πρόσθεσε πως στο μοναδικό πράγμα που κατάφερε το ελληνικό Κοινοβούλιο να πετύχει τόσο υψηλή ομοφωνία, ήταν στην υπερψήφιση των μνημονίων από διακόσιους είκοσι πέντε βουλευτές.

«Αυτή είναι η εικόνα που βλέπουν οι πολίτες. Έχουν κάθε δικαίωμα, λοιπόν, να πιστεύουν πως δεν είμαστε ικανοί να συνεργαστούμε για τίποτε άλλο παρά μόνο να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» τόνισε ο βουλευτής.