Σε υπεραντίδραση των αγορών σε δημοσίευμα του Bloomberg αποδίδει ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών την αναταραχή που προκλήθηκε με τις τραπεζικές μετοχές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη αυτή, η ίδια πηγή εμφανίστηκε καθησυχαστική παρατηρώντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Κατά τα λοιπά, σε κλειστή ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Γ. Χουλιαράκη, επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

Οριστικά το θέμα θα κριθεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ στο «σενάριο βάσης» που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση και είναι το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε ήδη στην Βουλή, θα υπάρχουν τα στοιχεία και οι προτάσεις εκείνες που θα πιστοποιούν ότι και χωρίς την περικοπή των συντάξεων θα υπάρχει υπεραπόδοση (3,5%) ώστε να μην χρειαστούν οι μειώσεις αλλά και να προκύψει ο χώρος για τα αντίμετρα σε βάθος τετραετίας.

«Το θέμα των συντάξεων έχει τελειώσει. Τώρα μας ενδιαφέρουν οι εξειδικεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής που συμμετείχε στην ενημέρωση, ενώ πολλοί έθεσαν ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (θα συμπεριληφθεί στο μέρισμα), η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως και η νομοθέτηση της μη περικοπής των συντάξεων, η οποία θα προχωρήσει προς το τέλος Δεκεμβρίου και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.