Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τους αγνοούμενους του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, με τις Αρχές να αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Μαντούδι Έυβοιας αλλά και έναν βοσκό που εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούμενοι μέχρι τη Δευτέρα ήταν 4, αλλά απεγκλωβίστηκε σώος ο 27χρονος, που αγνοείτο στην Εύβοια, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Αναζητείται το ζευγάρι

Το ηλικιωμένο ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Πήλι και παρασύρθηκε από χείμαρρο, που δημιουργήθηκε εξαιτίας των καταιγίδων που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς».

Το όχημά τους εντοπίστηκε την Κυριακή, χωρίς ωστόσο, να βρεθεί κάποιο ίχνος του ζευγαριού.

Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύτες.

Αγωνία για τον εντοπισμό του 73χρονου

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου κτηνοτρόφου από τo Αλμυρό Μαγνησία.

Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή «Μέγαλος Λάκος» του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Στην προσπάθεια εντοπισμού του συμμετείχαν τη Δευτέρα, 25 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, επτά αστυνομικοί, εθελοντές, κτηνοτρόφοι και συγχωριανοί του 73χρονου κτηνοτρόφου από τη Βρύναινα.