• Αναζήτηση
 • Ιβανόφ: Απέτυχε το δημοψήφισμα

  Ο πρόεδρος της πΓΔΜ ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το «αποτυχημένο δημοψήφισμα»

  Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, σε διάγγελμά του την επόμενη του δημοψηφίσματος, χαιρέτισε την επιλογή «της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της χώρας να απέχει» και εκτίμησε ότι αυτό απέτυχε.

  «H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβανόφ.

  Όπως συμπλήρωσε, «στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις, που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται».

  Ο Γκιόργκι Ιβανόφ υποστήριξε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το «αποτυχημένο δημοψήφισμα».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk