Κάντε TO BHMA προτιμώμενη πηγή

Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων καθώς αυξήθηκαν οι φόβοι ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για σημαντική αύξηση στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα προκαλέσουν σύγκρουση με την ΕΕ και θα οδηγήσουν σε άνοδο τα ήδη υψηλά επίπεδα του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, δήλωσε χθες ότι οι επενδύσεις θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια και ότι το χρέος θα μειωθεί.

Όμως αυτό δεν κατάφερε να περιορίσει τις ανησυχίες στις αγορές ομολόγων, με τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων να κινούνται ανοδικά, ενώ το πενταετές κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

Η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 18 μονάδες βάσης πριν υποχωρήσει στο 1,07%, με άνοδο 3 μονάδων βάσης. Οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ των 10ετών τίτλων υποχώρησαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,12%.