Ημερίδα για τη διάσωση παραδοσιακών σκαφών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Την ευχή ο αγώνας του Δημάρχου Πειραιά να υλοποιηθεί ώστε στο Μικρολίμανο να υπάρξει το πρώτο πλωτό μουσείο 21 παραδοσιακών σκαφών εξέφρασε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Την ευχή ο αγώνας του Δημάρχου Πειραιά να υλοποιηθεί ώστε στο Μικρολίμανο να υπάρξει το πρώτο πλωτό μουσείο 21 παραδοσιακών σκαφών μέσω της διάσωσης αντίστοιχων παραδοσιακών αλιευτικών ξύλινων σκαφών από την καταστροφή τους, εξέφρασε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Ο Σύνδεσμος στα τέλη του περασμένου μήνα διοργάνωσε στο περιστύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά ημερίδα για τα παραδοσιακά σκάφη με θέμα: «Μνήμες και τέχνη. Η καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα».

Όλοι οι ομιλητές αλλά και με παρεμβάσεις τους, οι επισκέπτες/ακροατές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι κάτι άρχισε να κινείται προς θετική κατεύθυνση μετά από 27 έτη, αφού η κοινή γνώμη με την βοήθεια των ΜΜΕ για την καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών σκαφών με επιδότηση της ΕΕ, αρχίζει να αλλάζει επιτέλους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο τέλος της ημερίδας γενική ήταν η πεποίθηση ότι αρχίζει ένας νέος αγώνας που θα έχει την υποστήριξη όλων των ενώσεων, φορέων, οργανώσεων και απλών φίλων για να υλοποιηθεί επιτέλους η κατάργηση του μέτρου αυτού, δηλαδή της ολοσχερούς καταστροφής επιπλέον 763 αλιευτικών παραδοσιακών σκαφών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk