Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς και δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ, αποφασίζει με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, στο πλαίσιο της ευρύτερης υπόθεσης των υποκλοπών.

Σε μια υπόθεση που παρέμενε επί μακρόν ανοικτή, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας, με τα οποία βαρύνονταν οι εμπλεκόμενοι.

Το διακύβευμα αυτή τη φορά, στην πολυδαίδαλη υπόθεση, ήταν αν τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού αποτελούν ή όχι απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, σχετικό με την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Οι δικαστές προέκριναν την αρνητική εκδοχή  (σσ: ότι δεν αποτελούν απόρρητο υλικό), ως εκ τούτου οι εμπλεκόμενοι δεν παραπέμπονται στο εδώλιο.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, σε ένα από τα στάδια της υπόθεσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τους είχε παραπέμψει, πλην όμως η δικογραφία πήρε άλλη τροπή ύστερα από έφεση ενός εκ των κατηγορουμένων.