«Υπάρχουν δυσκολίες, όμως διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και η Συμφωνία θα τελεσφορήσει», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7 σχετικά με το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «ακριβή και πρέπουσα, τόσο από άποψη διπλωματίας όσο και από άποψη πολιτικής, την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ».

Σε σχέση με τη διαφορά προσέγγισης Κοτζιά – Καμμένου σχολίασε: «Δεν είναι καλή εικόνα αυτή, δεν την κρύψαμε, ούτε προσπαθήσαμε να την καλλωπίσουμε. Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ είμαστε και θα το δούμε».

«Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής -συνέχισε- προβλέπουν όλα τα ενδεχόμενα (σ.σ. αν οι ΑΝΕΛ άρουν την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση). Προϊόντος του χρόνου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για να μην κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αισιοδοξούμε ότι θα έχει λυθεί το μακεδονικό μέχρι τις εκλογές. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση όταν υπογράφει μια συμφωνία το κάνει επειδή το πιστεύει, δεν κάνει μπλόφες, όπως έκανε ο Κ. Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης».

Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει από ένα σημείο και μετά η κυβέρνηση ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

Σημείωσε ότι μια «ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ είναι καλοδεχούμενη. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι τα σχέδια τους για συνολική αποσταθεροποίηση, με αφορμή την ΠΓΔΜ, θα πέσουν στο κενό» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019. Δεν μπλέκουμε τις εκλογές με το μακεδονικό», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές τόνισε ότι «καθένας επιλέγει το ύφος με το οποίο πολιτεύεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση με εξυπνακισμούς, με ειρωνείες και ύβρεις, όλοι κρίνονται για το ύφος και το ήθος τους».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, ο κ. Παππάς είπε ότι «η δική μας πρόθεση είναι σαφής. Η διαπραγμάτευση έχει καλές και κακές στιγμές. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην ισχύσει το μέτρο περικοπής των συντάξεων. Η χώρα μας δεν είναι υπό επιτροπεία. Οι προϋπολογισμοί κατατίθενται και αν υπάρχουν ενστάσεις από την Κομισιόν διατυπώνονται. Οι νόμοι καταργούνται με νόμους. Θα αξιοποιηθούν τα νομικά εργαλεία για να πάμε στο πολιτικά ευκταίο».

Σχολιάζοντας τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη δικαστική εμπλοκή της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «κάποιοι εργαλειοποιούν την Δικαιοσύνη, έχει στοχοποιηθεί η Ρένα Δούρου, δεν συμβαίνει με άλλους περιφερειάρχες αυτό. Έχει κάνει πετυχημένη θητεία, τις αποφάσεις θα τις πάρουμε συλλογικά σε σχέση με το αν θα είναι ξανά υποψήφια».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ διαπίστωσε «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της ΕΡΤ, προσπαθούμε να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας για την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις που κρύβουν σκοπιμότητες. Στην ΝΔ δεν θέλουν μια βελτιωμένη ΕΡΤ, θέλουν μια κλειστή ΕΡΤ. Ο κόσμος φέτος θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τι μπορεί να κάνει η ΕΡΤ».