Η διαφορετική προσέγγιση των δύο κυβερνητικών εταίρων στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στην ερμηνεία του δημοψηφίσματος στα Σκόπια άρχισε να έρχεται στο προσκήνιο από χθες Κυριακή, μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος, φορώντας αυτή τη φορά τον… μανδύα του συνταγματολόγου, έβγαλε άκυρο το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα επικαλούμενος  άρθρο του Συντάγματος τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις αναφορές του Πάνου Καμμένου τόνισε:  «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τους συνταγματολόγους από την Ελλάδα, με τις δικές τους διαδικασίες θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν. Ο κ. Καμμένος έχει γενικότερη διαφωνία για το θέμα, επικαλείται το Σύνταγμα. Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος και δεν κάνω το συνταγματολόγο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6».

Κατά τα λοιπά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στα Βαλκάνια για αλλαγή συνόρων, σημείωσε ότι «και μόνο να υπάρξει η προοπτική μεγάλης Αλβανίας πάνω από τα σύνορα μας είναι αρνητικό στοιχείο. Δεν κινδυνεύουν τα ελληνικά σύνορα, κινδυνεύει η σταθερότητα στην περιοχή και η αναδιαμόρφωση των κρατών των άλλων που είναι πολύ επικίνδυνο. Κινδυνεύει ένα μικρό κράτος να γίνει παιχνιδάκι στα χέρια γειτόνων που δεν θέλουν τη σταθερότητα» είπε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε πως «κάθε εκκρεμότητα πάντοτε επιδεινώνεται όταν δεν επιλύεται».