Επιστροφή στα κέρδη για την Αλουμύλ

Άνοδος τζίρου 22% στο πρώτο εξάμηνο

Επιστροφή στην κερδοφορία προ φόρων για τη βιομηχανία Αλουμύλ το πρώτο εξάμηνο του 2018 με άνοδο του τζίρου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η ενίσχυση των εξαγωγών και τα πρώτα αποτελέσματα του τριετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης συνέβαλαν στις επιδόσεις αυτές. Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ρύθμισης των δανείων της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες με τα συμμετοχή τεσσάρων επενδυτών οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις. Τα δάνεια του ομίλου ανέρχονται στα 160 εκατ ευρώ.

Ο τζίρος του ομίλου το πρώτο εξάμηνο ανήλθε στα 129,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 22% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 10,5 εκατ., έναντι 6,2 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, σημειώνοντας αύξηση 69%. Τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν κέρδη ύψους 2,6 εκατ., αυξημένα κατά 375% έναντι των ζημιών 0,9 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις του α΄ εξαμήνου 2018 αυξήθηκαν κατά 25%, ανερχόμενες σε 76,9 εκατ., έναντι 61,7 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ραγδαία αύξηση 739%, ανερχόμενα σε 6,2 εκατ., έναντι 0,7 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη 2,2 εκατ., έναντι ζημιών 3,8 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, ήτοι αυξημένα κατά 158%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, κυρίως, στις εξαγωγές του ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών συστημάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ στις αγορές του εξωτερικού, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις των βιομηχανικών προφίλ κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα. Η δε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

Ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του εξαμήνου αποδεικνύουν ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο εκπόνησε και εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τριετία αρχίζει να αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Η ΑΛΟΥΜΥΛ επανήλθε σε κερδοφορία και βρίσκεται πλέον σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk