• Αναζήτηση
 • Ιράκ: Εκλογές στο ιρακινό Κουρδιστάν

  Είναι αυτόνομο από το 1991

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι κάτοικοι του ιρακινού Κουρδιστάν ψηφίζουν σήμερα για την εκλογή νέου κοινοβουλίου της αυτόνομης αυτής περιοχής του Ιράκ, η οποία αγωνίζεται για την οικονομική της ανάκαμψη, ένα χρόνο μετά το φιάσκο με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.

  Έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος, σχεδόν 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν στις τρεις επαρχίες που συνθέτουν το ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο είναι αυτόνομο από το 1991.

  Πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία που γίνεται στην περιοχή αυτή μετά το μαζικό «ναι» που είπαν οι κάτοικοι στην ανεξαρτησία της στο σχετικό δημοψήφισμα που έγινε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2017. Μετά τη δημόσια αυτή διαβούλευση που έγινε αντιβαίνοντας στην γνώμη της Βαγδάτης και της διεθνούς κοινότητας, η κεντρική κυβέρνηση αφαίρεσε από τους Κούρδους τον έλεγχο όλων των αμφιλεγόμενων ζωνών και κυρίως τα ζωτικής σημασίας έσοδα από το πετρέλαιο.

  Οι ψηφοφόροι αναμένεται να εκλέξουν σήμερα 111 βουλευτές μεταξύ 673 υποψηφίων που προέρχονται από 29 πολιτικά κινήματα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk