Εβδομήντα ένας ξένοι, μεταξύ των οποίων τρεις Γάλλοι για τους οποίους δεν υπάρχουν νεότερα, βρίσκονταν στην πόλη Παλού του νησιού Σουλαουέζι της Ινδονησίας όταν σημειώθηκε ο σεισμός τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Από αυτούς, υπάρχουν «τρεις Γάλλοι που δεν γνωρίζουμε την κατάστασή τους» καθώς και ένας Μαλαισιανός και ένας Νοτιοκορεάτης, ανακοίνωσε ο Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι υπόλοιποι ξένοι πολίτες είτε εντοπίστηκαν, είτε εκκενώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός, ένας Βέλγος, ένας από τη Σιγκαπούρη, δέκα Βιετναμέζοι, 32 Ταϊλανδοί και 21 Κινέζοι, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η πρεσβεία της Γαλλίας, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να προβεί σε σχόλια. «Προχωρούμε σε εξακριβώσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο απολογισμός του σεισμού τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι και οποία έπληξε το Σουλαουέζι την Παρασκευή ανήλθε σήμερα στους 832 νεκρούς.

Οι πληροφορίες για την έκταση των καταστροφών και τον αριθμό των θυμάτων έρχονται με μεγάλη δυσκολία. Τα δίκτυα τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας και τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υπέστησαν μεγάλες ζημιές.