• Αναζήτηση

Ο «Ζορμπάς» έπληξε Κορινθία και Αργολίδα – υπερχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια

Μεγάλα προβλήματα σε Αργολίδα και Κορινθία προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας που πλήττει την Πελοπόννησο από τα ξημερώματα

Μεγάλα προβλήματα σε Αργολίδα και Κορινθία προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας που πλήττει την Πελοπόννησο από τα ξημερώματα, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δηλώνει πως θα κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Άργος η υπερχείλιση του χείμαρρου Ξεριά, από το ύψος του σταθμού του Αγίου Βασιλείου και κάτω, με συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός περίπου 10 κατοίκων από την Πυροσβεστική.

Απομακρύνσεις κατοίκων βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Κίο, νότια του Άργους, επίσης λόγω υπερχείλισης. Νωρίτερα αναζητούνταν ένας άνδρας που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του, όμως ευτυχώς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, βρέθηκε.

H υπερχείλιση έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ακόμα ο χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο. Μ

Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι υπάρχει γυναίκα εγκλωβισμένη σε αυτοκίνητο.

Ακόμη το ποτάμι Πανίτσα έσπασε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με αποτέλεσμα αυτή την ώρα μεγάλοι όγκοι νερού να «πνίγουν» το χωριό. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπιστεί η συσσώρευση υδάτων στην περιοχή.

Την κατάσταση κάνει χειρότερη οι διακοπές ρεύματος, με πολλές περιοχές να έχουν βουτηχτεί στο σκοτάδι με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει δεκαέξι απεγκλωβισμοί (8 από σπίτια και 8 από οχήματα) ενώ για τους οδηγούς που θέλουν να προσεγγίσουν το Άργος να σημειωθεί πως αυτή την ώρα η τροχαία έχει κλείσει όλες τις εισόδους που οδηγούν στην περιοχή.

«Προβλήματα» και στην Κορινθία

Όσον αφορά την Κορινθία, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στο Κιάτο και το Ζευγολατιό, όπου κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς πολλά ρέματα δεν έχουν διέξοδο.

Τα ρέματα έχουν φτάσει στα «όρια τους» ενώ έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε κοινότητες, ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, «ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου – Βόχας, έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό».

Όπως πρόσθεσε, «μηχανήματα του δήμου, αλλά και της περιφέρειας εργάζονται στην περιοχή για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «και στο ρέμα Ξυδιάς στο Ξυλόκαστρο υπάρχει αρκετό νερό, αλλά έχει διέξοδο προς τη θάλασσα».

«Λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στο δήμο Βέλου – Βόχας, ενώ έγινε και μία κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, ο οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα» κατέληξε.

Διακοπή κυκλοφορίας

Κατά τις απογευματινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου είχε διακοπεί, από το 54-ο έως το 57-ο χλμ, στο ύψος της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

Πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.»

Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές».

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Υπερχειλίσεις ποταμών

Πολλά προβλήματα σε κοινότητες του δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας έχουν δημιουργήσει οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και οι υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων, ανέφερε ο δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έχουν πλημμυρίσει σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α,» προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου και ιδωτών να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα».

.

Εκτός λειτουργίας η γραμμή Κόρινθος- Κιάτο

Eκτός λειτουργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή της Κορίνθου έχει τεθεί η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια.

H TPAINOΣE μετακινεί τους επιβάτες στο τμήμα Πάτρα -Κιάτο -Κόρινθο και αντίστροφα με λεωφορεία.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από το 54-ο έως το 57-ο χλμ, στο ύψος της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Κλειστή η Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας, εγκλωβισμένοι οδηγοί

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Πελοπόννησο, έκλεισε η Ε.Ο Κορίνθου-Καλαμάτας στη σήραγγα της Νεστάνης λόγω πλημμύρας αλλά και στο Αρτεμίσιο λόγω κατολίσθησης.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk