«Η ενθάρρυνση του σκοπιανού αλυτρωτισμού, δεν θα κάνει καλό ούτε στη σταθερότητα, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στην ευημερία των λαών της περιοχής μας», υποστηρίζει η βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακοπούλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση».

Ερωτηθείσα για το θέμα των συντάξεων λέει ότι η κυβέρνηση «ούτε εννοεί αυτά που λέει, ούτε ξέρει τι θέλει», ενώ όσον φορά στο μεταναστευτικό υποστηρίζει ότι «χρειάζεται να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας». «Δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμότητα ούτε σταθερότητα αν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, δηλαδή αν δεν υπάρχουν σύνορα και δεν φυλάσσονται», προσθέτει.

Για το εμπάργκο στην ΕΡΤ, αναφέρει ότι «όσο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης … με καθεστωτικού τύπου μεθόδους και πρακτικές και όσο θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, η Νέα Δημοκρατία θα απέχει από αυτήν», ενώ ερωτηθείσα για τη θέση της ΝΔ σχετικά με το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης απαντά: «Μας αξίζει μια ΕΡΤ πραγματικά δημόσια και ακηδεμόνευτη, που θα παρέχει αμερόληπτη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία, θα χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Χωρίς απολύσεις προσωπικού αλλά με αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων και με το μηνιαίο τέλος που καταβάλουν σήμερα οι φορολογούμενοι πολίτες να μειώνεται στο μισό».