Ελληνική ταινία

«Οι γενναίοι της Σαµοθράκης», ΕΡΤ2, 21:00
Καλοκαίρι 1974. Εισβολή στην Κύπρο, επιστράτευση στην Ελλάδα. Ενα τάγμα «ανεπιθύμητων» επιβιβάζεται σε επιβατηγό πλοίο με προορισμό τη Μεγαλόνησο, αλλά εν πλω τα σχέδια αλλάζουν και καταλήγει στη Σαμοθράκη. Εκεί, θα πρέπει να συνυπάρξουν με την τοπική κοινωνία αλλά και με τον απόηχο των γεγονότων που συγκλονίζουν τη χώρα. Πρωταγωνιστούν οι Ρένος Χαραλαμπίδης, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης,  Σταύρος Νικολαΐδης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Ρήγας Αξελός, Ηλίας Κατέβας, Μαλαματένια Γκότση, Σοφία Σωτηρίου, Γιώργος Καυγαλάκης, Βασίλης Λεμονάκης, Νίκος Παντελίδης, Γιώργος Βουζουλίδης. (Ελλάδα, 2003, 83′)

Ξένες ταινίες

«Trumbo», ΕΡΤ1, 22:00
Το 1947 ο Ντάλτον Τράμπο είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας και ένας από τους πλέον περιζήτητους χολιγουντιανούς σεναριογράφους. Μέχρι τη στιγμή που η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών τον καλεί να καταθέσει, εκείνος αρνείται να απαντήσει, οπότε και καταδικάζεται σε πολύμηνη φυλάκιση. Οταν αποφυλακίζεται, κανένα στούντιο δεν δέχεται να τον προσλάβει, ενώ πρώην συνεργάτες και φίλοι του τού γυρίζουν την πλάτη. Πρωταγωνιστούν οι Μπράιαν Κράνστον, Ελεν Μίρεν, Νταϊάν Λέιν, Τζον Γκούντμαν, Ελ Φάνινγκ, Μάικλ Στάλμπαργκ, Ντέιβιντ Τζέιμς Ελιοτ, Κρίστιαν Μπέρκελ, Λόρα Φλάνερι. (ΗΠΑ, 2015, 117′)
«Σύμμαχοι», ΣΚΑΪ, 23:30
Το 1942, στην καρδιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να σκοτώσει το γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια της Μαριάν Μποσεζούρ, μιας γαλλίδας μαχήτριας της Αντίστασης. Για να ολοκληρώσουν πιο εύκολα την αποστολή τους, ο Μαξ και η Μαριάν παριστάνουν τους συζύγους. Ο Μαξ την ερωτεύεται πραγματικά, κι έτσι αποφασίζεί να την παντρευτεί και να ζήσουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάρεντ Χάρις, Λίζι Κάπλαν. (ΗΠΑ, 2016, 126′)