Υπέρ της υποψηφιότητας Κάβανο η Γερουσία των ΗΠΑ

«Φανταστική στιγμή» στην ιστορία της χώρας χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις ακροάσεις του Κάβανο στην αρμόδια Επιτροπή, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Γερουσιαστής

Τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή, Μπρετ Κάβανο, στη θέση του επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ενέκρινε η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Ο διορισμός του Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει για την θέση αυτή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εγκρίθηκε με ψήφους 11 υπέρ έναντι 10 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές τον υπερψήφισαν, ενώ οι Δημοκρατικοί τον καταψήφισαν.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία, είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ μόνο εφόσον αναβληθεί για μία εβδομάδα η συνεδρίαση της ολομέλειας για την επικύρωση του διορισμού, προκειμένου να ερευνήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), στο διάστημα αυτό, τις κατηγορίες σε βάρος του Κάβανο περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τσακ Γκράσλεϊ, είπε ότι θα συνηγορήσει υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας για μία εβδομάδα, όμως σχολίασε ότι δεν μπορεί να ελέγξει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Γερουσίας.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Τραμπ χαρακτήρισε «φανταστική στιγμή» στην ιστορία της χώρας τις ακροάσεις του Κάβανο στην αρμόδια Επιτροπή, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Γερουσιαστής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν έχει σκεφθεί «ούτε στο ελάχιστο» εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που η Γερουσία δεν εγκρίνει τον διορισμό του υποψηφίου που έχει προτείνει ο ίδιος για το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Θα αφήσω τη Γερουσία να το χειριστεί. Εκείνοι θα λάβουν τις αποφάσεις» είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk