• Αναζήτηση

Μάτι – πυρκαγιά: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας από τους εθελοντές

Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου

Υπάρχουν άνθρωποι που την ώρα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες επικρατούσε το χάος, η απόλυτη ανοργανωσιά. Ενα τέτοιο κλιμάκιο που είχε σπεύσει μετά την καταστροφική πυρκαγιά ήταν της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου που προσέφερε επί μέρες τη βοήθειά τους στους πληγέντες.

Κι όμως, οι εθελοντές από το Μεσολόγγι δεν ξέχασαν τους κατοίκους στο κατεστραμμένο Μάτι, ούτε βεβαίως τους 99 νεκρούς τους οποίους έχει ξεχάσει, όπως φαίνεται, η επίσημη πολιτεία. Σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ένα κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου μετέβη στο Μάτι με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, για δεύτερη φορά, στις πληγείσες, από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, περιοχές.

Πέρα από την μεταφορά των αγαθών τα μέλη της ομάδας προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση. Βρέθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι οι 26 συνάνθρωποι μας και κατέθεσαν μία ανθοδέσμη ως ελάχιστο φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της πρωτοφανούς αυτής τραγωδίας.
Ο αρχηγός της ομάδα, Διονύσιος Τσιρόγλου, δήλωσε: « Θεωρήσαμε ηθικό χρέος  μας να βρεθούμε και πάλι στην ταλαιπωρημένη αυτή περιοχή, καθώς από την πρώτη στιγμή βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι την ανείπωτη καταστροφή που συγκλόνισε τους πάντες.
Λίγα λουλούδια για τους νεκρούς
Αυτή την φορά όμως αισθανθήκαμε αναγκαίο, πέρα από την παροχή υλικών αγαθών στους συνανθρώπους μας  που προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους μέσα κυριολεκτικά από τα αποκαΐδια, να αποδώσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν άδικα».
Το in.gr παρουσιάζει φωτογραφίες από τη συμβολική κίνηση των εθελοντών οι οποίοι, όπως και οι πληγέντες στο Μάτι, ξεχάστηκαν. Κανείς εδώ και δύο μήνες δεν έσπευσε να τους απονείμει τα εύσημα που εγκατέλειψαν οικογένειες, δουλειές, διακοπές και ήρθαν από όλα τα μέρη της χώρας για να συμβάλουν στην εύρεση αγνοούμενους τις πρώτες ημέρες αλλά και να τείνουν χείρα βοηθείας σε όσους είχαν ανάγκη.
Ο αρχηγός της ομάδα, Διονύσιος Τσιρόγλου
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk