Αλμα στο κενό έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην WSJ καθώς αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια, ανοιχτός στο ενδεχόμενο να τερματιστεί η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διαλυτικό στοιχείο την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παράλληλα έδειξε έτοιμος να αναζητήσει εναλλακτικά σχήματα συνασπισμού προκειμένου να επιβιώσει η κυβέρνηση.

Τσίπρας στη WSJ: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ακόμα κι αν φύγει ο Καμμένος

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν ο συνασπισμός θα επιβιώσει, αλλά αυτό είναι κάτι που ο κυβερνητικός εταίρος μου θα αποφασίσει», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία. «Ο στόχος μου είναι να πάω μέχρι τέλους, αυτό είναι ένα σημάδι σταθερότητας», είπε.

Παράλληλα ο έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με ή χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ, αλλά και σίγουρος ότι τον Μάρτιο που θα έρθει στη Βουλή δεν κινδυνεύει με απώλεια της δεδηλωμένης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν θα παίξει παιχνίδια «η Συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας στην πΓΔΜ», ξεκαθαρίζοντας ότι για το κυβερνητικό επιτελείο η συμφωνία με την πΓΔΜ και η διατήρηση της δεδηλωμένης είναι δύο χωριστές διαδικασίες για τις οποίες απεργάζεται ασκήσεις επί χάρτου με σκοπό να εξασφαλίσει για αμφότερες τις απαιτούμενες πλειοψηφίες.