Ακόμα ένα ρεπορτάζ ξένου μέσου έρχεται να δυσφημίσει την Ελλάδα σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής της Μόρια. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, δημοσίευσε άρθρο για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο νησί με χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν στοιβαγμένοι σε ένα χώρο που έχει δημιουργηθεί για πολύ λιγότερους.

Το AFP αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τις απόπειρες αυτοκτονίας ακόμα και μικρών παιδιών και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση των περισσότερων προσφύγων που αναγκάζονται να ζουν σε αυτό το περιβάλλον.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης και η ρυθμοί «χελώνας» στην μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα είναι μια από τις βασικές αιτίες του προβλήματος αν και κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να κατηγορούν τις προσφυγικές ροές.

Το άρθρο μεταφέρει ακόμα μαρτυρίες προσφύγων που ζουν στα κέντρα υποδοχής και απορούν που πάνε τα χρήματα που έχει εισπράξει η Ελλάδα από την ΕΕ για την διαχείριση του προσφυγικού.

«Ο χειμώνας είναι κοντά και ο φόβος είναι ότι ο χώρος στη Μόρια θα είναι τόσο ελλιπώς προετοιμασμένος όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μέχρι το κράτος να υποχρεωθεί να επιλύσει την επόμενη κρίση» καταλήγει το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.