Ο Εντέν Αζάρ έβαλε την «σφραγίδα» του στο μεγάλο χθεσινό ματς της Τσέλσι με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, για το Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς ο Βέλγος άσος των λονδρέζων χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Ο Αζάρ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-1 απέναντι στους κόκκινους.

Όσοι έχουν μελετήσει τις επιδόσεις του Αζάρ στα παιχνίδια της Τσέλσι με την Λίβερπουλ, αλλά και γενικότερα σε όλα τα μεγάλα ματς των λονδρέζων, περίμεναν ότι ο 27χρονος άσος των πρωτευουσιάνων θα κάνει την διαφορά. Και πολύ απλά ο Αζάρ δικαίωσε την φήμη του ως παίκτης που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους μεγάλους αγώνες που δίνει η Τσέλσι.

Ο Αζάρ είναι χωρίς αμφιβολία παίκτης με ηγετικές ικανότητες. Φροντίζει να το αποδεικνύει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Λονδίνου και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι να τον αποκτήσει. Δεν τα κατάφερε.

Πάμε όμως να δούμε τις επιδόσεις του διεθνούς άσου της Τσέλσι εναντίον της Λίβερπουλ αλλά και των άλλων μεγάλων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Επιδόσεις που χωρίς αμφιβολία αποδεικνύουν ότι Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Άρσεναλ και Σίτι ακούνε Αζάρ και… τρέχουν.

Ο Βέλγος άσος της Τσέλσι έχει πετύχει έξι γκολ εναντίον της Λίβερπουλ ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ. Το σκοράρισμα του Αζάρ στα παιχνίδια της Τσέλσι με τους κόκκινους έχει εξελιχθεί σε… παράδοση ή αν προτιμάτε σε αγαπημένη συνήθεια του 27χρονου άσου των πρωτευουσιάνων. Ο άσος της Τσέλσι έχει μάλιστα πετύχει τέσσερα από τα έξι γκολ στην έδρα της Λίβερπουλ κι αυτό μάλλον δείχνει ότι του «ταιριάζει» το Άνφιλντ.

Μη νομίζετε όμως ότι ο Αζάρ αφήνει «παραπονεμένη» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Άρσεναλ. Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι έχει πετύχει πέντε γκολ  εναντίον της Γιουνάιτεντ ενώ έχει δώσει και πέντε ασίστ. Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα. Κι όσον αφορά την Άρσεναλ; Πέντε γκολ και τρεις ασίστ οι επιδόσεις του Εντέν Αζάρ στα παιχνίδια της Τσέλσι κόντρα στους κανονιέρηδες.

And what about Tottenham? Και με την Τότεναμ το… βιολί του ο Βέλγος. Πέντε γκολ και τρεις ασίστ είναι οι επιδόσεις του διεθνούς άσου στα παιχνίδια της Τσέλσι με τους Spurs, αποδεικνύοντας πως είναι ηγέτης. Και ο ηγέτης φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στους μεγάλους αγώνες.

Αφήσαμε για το τέλος την Μάντσεστερ Σίτι. Όχι ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει καταφέρει ν’ αντιμετωπίζει τον Βέλγο σούπερ σταρ της Τσέλσι. Απλά έχει δεχθεί τέσσερα γκολ (δύο λιγότερα από Λίβερπουλ κι ένα από Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ) ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βέλγος έχει δώσει πέντε ασίστ στα παιχνίδια της ομάδας του απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας.

https://twitter.com/FootballFactly/status/1045051378119266304