«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο Π. Πολάκης από την Βουλή με αφορμή την τροπολογία του Ποταμιού για την κατάργηση της αυτοφώρου διαδικασίας για αδικήματα Τύπου. Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση καθώς, όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κατάργηση του αυτοφώρου θα είναι μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άδραξε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί σε όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση με αφορμή την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου».

«Έγινε επανάσταση με τον “Φιλελεύθερο”, όμως αυτή την επανάσταση δεν την είδα όταν η κυρία Στουρνάρα μήνυσε τον Βαξεβάνη επειδή έβγαλε όλα τα άπλυτα στην φόρα». Μάλιστα είπε ότι «με όλα αυτά που μου έχουν γράψει εγώ έπρεπε να κάνω πέντε μηνύσεις την μέρα για τα ψέματα και τις βρισιές».

«Κάποιοι έπαιρναν τζάμπα χρήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και όταν τους βγάζεις στην φόρα σε λένε σκύλο, άπλυτο και γιδοβοσκό. Μου έχουν κάνει μηνύσεις άνθρωποι που ταΐζονταν από τον ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο κ. Πολάκης εξαπολύοντας πυρά κατά της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Μέσα από αυτό το τάϊσμα έτρωγε και η κυρία Στουρνάρα που μου κάνει μήνυση γιατί απεντάξαμε το πρόγραμμα για τον καρκίνο από προηγούμενο ΕΣΠΑ γιατί δεν προλάβανε να τα φάνε όλα», είπε, ενώ πρόσθεσε: «Αντιθέτως εμένα μου έχουν κάνει ένα κάρο αγωγές οι διάφοροι συνάδελφοί σας που ταΐζονταν κανονικά και με μηνιάτικο από το σύστημα Παπαδημητρίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη».

Και συμπλήρωσε: «Όσο και να τα κρύψετε όλα θα βγουν στην φόρα. Κάποιοι θα έπρεπε να βλέπουν τον κόσμο ριγέ γιατί θα ήταν πίσω από τα κάγκελα. Αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».