Τις αποφάσεις χορήγησης αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη στην ιστοσελίδα του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις εδώ

Μετά την πληρωμή της α’ δόσης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ εκπρόσωποι των αδειοδοτημένων ιδιωτικών καναλιών προσήλθαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και παρέλαβαν τις άδειες, οι οποίες ισχύουν από σήμερα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη σειρά που θα έχουν στο «τηλεχειριστήριο» της DIGEA, μέχρι τώρα η σειρά ήταν αλφαβητική. Η σειρά αυτή θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2019 οπότε και η ΕΡΤ θα αποχωρήσει από την πλατφόρμα της DIGEA, τότε οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες του.

Η νέα σειρά των καναλιών έχει ως εξής:

ALPHA: HD 5 SD 10

ΣΚΑΪ: HD 6 SD 11

ANT1: HD 7 SD 12

Epsilon: HD 8 SD 13

STAR: HD 9 SD 14

Η standard συχνότητα σταματά στις 31/12/2021. Σήμερα επίσης, επιστράφηκε στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών η εγγυητική επιστολή με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αποφάσεις αναμένονται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε διάστημα 6 μηνών οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να εφαρμόσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις του νόμου σχετικά με το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις αλλά και για το περιεχόμενο που θα πρέπει να προβάλουν. Μάλιστα, όσον αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος, όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ροδόλφος Μορώνης, θα καλέσουν εκπροσώπους των σταθμών σε διαβούλευση.

Σχετικά με τα επόμενα στάδια της αδειοδότησης το Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης θα πρέπει αφού αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, να συζητήσει με το υπουργείο εάν απαιτούνται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και στην περίπτωση που αποφασιστεί από κοινού ποιες θα είναι να νομοθετηθούν και τότε θα εκδοθούν οι επόμενες προκηρύξεις.

Κλήση του ΑΡΤ TV σε απολογία

Σε απολογία αναμένεται να κληθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ TV για τη μετάδοση «δημοσκόπησης» σχετικά με τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπου