Η «μαύρη τρύπα» της Folli Follie – Στοιχεία σοκ για το μέγεθός της στην Ασία

Ακρως αποκαλυπτικά τα στοιχεία που έφερε στο φως η προκαταρκτική έρευνα της Alvarez & Marsal

Μαύρη «τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στον κύκλο εργασιών της Folli Follie Group στην Ασία και 290 εκατ. δολαρίων στα ταμειακά διαθέσιμα αποτυπώνονται στην έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal.

«Υπόθεση Folli Follie»: Οι «τρύπες» που αποκάλυψε η Alvarez & Marsal

Η έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal η οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε για τις εταιρείες του ομίλου FFG, στην Ασία παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα έσοδα της FFG από τις θυγατρικές της στην Ασία ήταν μόλις 116,8 εκατ. δολάρια αντί για 1,112 δισ. δολαρίων, που ανέφεραν οι οικονομικές καταστάσεις για το 2017, που ανακλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, ενώ από τα 296 εκατ. δολάρια τραπεζικών διαθεσίμων που παρουσιάζουν μόλις 6,4 εκατ. δολάρια ήταν στα ταμεία της εταιρείας.

Σημαντικές αποκλίσεις υπάρχουν και στα κέρδη, τα οποία εμφανίζονται στα 315,4 εκατ. δολάρια ενώ η Alvarez & Marsal τα αποτίμησε σε 44,7 εκατ. δολάρια αλλά και οι απαιτήσεις της εταιρείας που εμφανίζονταν στα 718,9 εκατ. δολάρια από 99,1 εκατ. δολάρια που αναφέρει η έκθεση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιές 44,7 εκατ. δολαρίων από κέρδη 316,44 εκατ. δολαρίων που ισχυριζόταν η Folli Follie.

Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk