Πάνω που κορυφωνόταν η καχυποψία και η δυσπιστία για τις δεσμεύσεις του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, γνωστοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξηγώντας εν πολλοίς γιατί ο Ταϊλανδός δεν έχει βάλει ακόμη χρήματα στο Τριφύλλι.

Σε μια υπόθεση που η πληροφόρηση βγαίνει με το… σταγονόμετρο (κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο deal), τα επίσημα έγγραφα και οι επίσημες τοποθετήσεις είναι εκείνα που θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει. Και ένα τέτοιο επίσημο έγγραφο έρχεται να δώσει την απάντηση στην καθυστέρηση από πλευράς Παϊρότζ για τα χρήματα.

Ποιο είναι αυτό; Το έγγραφο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Σύμφωνα με αυτό για τον πρώτο μήνα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλαιοί μέτοχοι. Δηλαδή οποιοσδήποτε μικρομέτοχος (Παναθηναϊκή Συμμαχία κτλ.) και ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Αλαφούζος.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να πάρει μετοχές της ΠΑΕ δεν έχει δικαίωμα να βάλει χρήματα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους παλαιούς μετόχους. Ο λόγος που δίνεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους για έναν μήνα, είναι ώστε να κεφαλαιοποιηθούν υποχρεώσεις, δηλαδή χρήματα που έχουν ήδη μπει στα ταμεία του συλλόγου.

Με απλά λόγια, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει μπροστά του περίπου ένα μήνα προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και να είναι έτοιμος στις 22 Οκτωβρίου, μέρα που “ανοίγει” η ΑΜΚ να βάλει τα πρώτα χρήματα. Και ρίχνει “φως” στο ερώτημα που είχε γεννηθεί και έλεγε γιατί ο Ταϊλανδός δεν αποφασίζει να… δηλώσει πως είναι εδώ και θέλει την ομάδα.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ