Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου κατατάσσει και φέτος τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο πίνακας διεθνούς κατάταξης Quacquarelli Symonds (QS) Global MBA Rankings.

Συγκεκριμένα η λίστα κατέταξε τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) πλήρους φοίτησης στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (full-time MBAs) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) μεταξύ των κορυφαίων ΜΒΑs παγκοσμίως για το 2019. Το MBA πλήρους φοίτησης του ΟΠΑ (MBA και ΜΒΑ International) κατατάχθηκαν μεταξύ των θέσεων 151-200 στο πίνακα των κορυφαίων προγραμμάτων ΜΒΑ παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα, ο πίνακας διεθνούς κατάταξης QS Business Masters Rankings ανακοίνωσε τα κορυφαία  μεταπτυχιακά προγράμματα  παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία της Επιχειρηματικής Αναλυτικής, των Χρηματοοικονομικών και του Μάρκετινγκ για το 2019.

Όπως ανακοίνωσσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αναλυτικής κατατάχθηκε στην 51+ θέση παγκοσμίως στο πεδίο της Επιχειρηματικής Αναλυτικής, το  πρόγραμμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάχθηκε στην 95η θέση παγκοσμίως στο πεδίο των Χρηματοοικονομικών και το πρόγραμμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας κατατάχθηκε στην 51+ θέση παγκοσμίως στο πεδίο του Μάρκετινγκ.

Τα κριτήρια κατάταξης για τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης των μεταπτχιακών προγραμμάτων (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με αυτά (Alumni Outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό  (Class & Faculty Diversity).

Άξιο αναφοράς, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου είναι ότι, όλα τα προαναφερθέντα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία από το παγκόσμιο μέσο όρο στο κριτήριο σχετικά με την φήμη του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιπλέον, τα ΜΒΑ πλήρους φοίτησης του ΟΠΑ και το πρόγραμμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία από το παγκόσμιο μέσο όρο στο κριτήριο της προοπτικής απασχόλησης των αποφοίτων, ενώ και το πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αναλυτικής του ΟΠΑ συγκέντρωσε υψηλότερη βαθμολογία από το παγκόσμιο μέσο όρο στο κριτήριο σχετικά με τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την κατάταξη των προγράμματος του ΟΠΑ, επισκεφθείτε τους συνδέσμους: https://www.topuniversities.com/mba-rankings/2019  και https://www.topuniversities.com/business-masters-rankings/2019.