Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τα δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.

Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1045023348659499008

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα.

Παράλληλα, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Νέο μέτωπο στα Βλαχάτα

Παράλληλα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο χωριό Βλαχάτα της Κεφαλονιάς.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Φωτιά και στον Άραξο

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή του Αράξου, στην δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν σταλεί ενισχύσεις και απ’ το νομό Ηλείας.