Ηλίας Ζαγοραίος: «Καμία παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Μάτι»

Με ανακοίνωσή του ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών διαψεύδει ότι υπήρξε παρέμβαση της κυρίας Ξένης Δημητρίου, μιλά για παρερμηνεία του εγγράφου που φέρει την υπογραφή της, ενώ παράλληλα εξαίρει τον ρόλο της στην πορεία της έρευνας

Ανακοίνωση – ασπίδα στις επιθέσεις που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, εξέδωσε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Μετά τον – και πολιτικό – θόρυβο που προκλήθηκε, περί «δακτύλου» της κυρίας Δημητρίου προκειμένου η έρευνα για την ποινική απόδοση ευθυνών ως προς τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, να μετατεθεί «στις καλένδες», αναμένοντας το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, ο κ. Ζαγοραίος διαψεύδει ότι υπήρξε παρέμβαση από μέρους της, μιλά για παρερμηνεία του εγγράφου που φέρει την υπογραφή της, ενώ παράλληλα εξαίρει τον ρόλο της στην πορεία της έρευνας – εκείνη άλλωστε έδωσε παραγγελία για την έναρξή της, αναφέρει.

Σχολιάζοντας τη μετέπειτα – πλήρως διαφορετική – στάση της, βάσει της οποίας, οι εισαγγελικές αρχές δεν είναι υποχρεωμένες να περιμένουν το πόρισμα Παπασπύρου, και μπορούν ελεύθερα να περάσουν στο επόμενο βήμα, την κλήση υπόπτων, ο κ. Ζαγοραίος εκτιμά ότι «δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό, και από τους ίδιους του εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα».

«Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», σημειώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π.. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε.

Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk