Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, και άλλα δύο άτομα, για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα από τάγμα εφόδου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό τη Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης – όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας ότι «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε αναλυτικά στο βράδυ εκείνο, κατά το οποίο βρέθηκε χτυπημένος με μαχαίρι, στο πεζοδρόμιο. Στην κατάθεσή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το χτύπημα ήταν «πολύ κοντά στην καρδιά».