Με αιχμή τη δυνατότητα σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι εργαζόμενοι στα Ωνάσειο, ανακοίνωσαν απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου: «Συζητείται σήμερα στη Βουλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την δημιουργία της νέας πτέρυγας του Ω.Ε.ΜΕ.Κ. Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο και του Ωνασείου παίδων.

Διαχρονικά έχουμε ταχθεί υπέρ της επέκτασης του νοσοκομείου και της λειτουργίας ενός πρότυπου ιατρικού Κέντρου διεθνούς κύρους και της συνέχισης της παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο με μία και μόνο διάταξη, συμπεριληφθείσα σε παράρτημα και χωρίς οι εργαζόμενοι να ερωτηθούν ή να ενημερωθούν καταργεί κάθε δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργαζομένων του ΩΚΚ.

Η κυβέρνηση που διατείνεται ότι προωθεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και πανηγυρίζει για την επανεκκίνηση των ΣΣΕ έρχεται να καταργήσει τη συλλογική αυτονομία που είχε αναπτυχθεί στον εργασιακό μας χώρο.

Το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει αυτή την παραβατικότητα και το σύνολο των εργαζομένων του ΩΚΚ θα σταθεί απέναντι σε αυτού του είδους τις τακτικές.

Απεργούμε αύριο 27 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωση στο Σύνταγμα 09:00».