Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στο θέμα της υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμού των παιδιών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας

Στο θέμα της υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμού των παιδιών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος τόνισε πως είναι απαραίτητο να έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια για την εγγραφή του παιδιού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Κάθε φορά που ξεκινά ένα σχολικό έτος μπαίνει το θέμα της υποχρεωτικότητας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», διευκρινίζοντας ότι για την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί, με την έννοια ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων την ώρα που πρέπει.

Ο κ. Μπασκόζος διευκρίνισε ότι με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι για την εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να επιδεικνύεται το βιβλιάριο υγείας ή το ατομικό δελτίο υγείας μαθητού στο οποίο θα φαίνεται ότι έχουν εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο της ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας, που είναι υποχρεωτικός.

Αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περιπτώσεις επιδημίας ή καταστάσεις επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία, είπε: «Αναζητούμε τρόπους για να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, έτσι ώστε να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας και την κοινωνία, αν δεν θέλουμε να εμφανιστούν παθήσεις που τις έχουμε ξεχάσει.

Ο νομικός μας πολιτισμός αναφέρει ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και σαν τέτοια υπόκεινται στη θέληση αυτού που τον υφίσταται, δηλαδή εφόσον μιλάμε για ανήλικους, στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του από την Πολιτεία -σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα τους- κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk