Σύσκεψη για ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα στο ΥΠΕΘΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός και στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης συζήτησαν τους τρόπους συνεργασίας τους

Σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, για την επιτάχυνση των ενεργειών που αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης του υπουργείου.

Εκτός από τον κ. Ρήγα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Δημήτρης Πολιτόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ, Χαράλαμπος Μπιλίνης και Χριστίνα Ευθυμιάτου και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργος Μπαλάφας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και διαπιστώθηκαν η συναντίληψη στην ισχυροποίηση του πεδίου των κοινών δράσεων στην πράξη και η κοινή βούληση για την άμεση προώθηση ορισμένων προγραμμάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή και Ανακύκλωση Απορριμμάτων-Διαχείριση Ειδικών Αποβλήτων» στα στρατόπεδα, αφού τα απόβλητα που παράγονται εκεί, τόσο τα συσκευασμένα, όσο και τα οργανικά, είναι πολλά και συγκεντρωμένα.

Κοινό συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι με προϋποθέσεις σωστής και ευρείας ενημέρωσης και οργάνωσης, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μεγάλα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα εκτραπούν από την ταφή μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και βιοαποβλήτων. Για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων θα πραγματοποιηθούν σύντομα νέες συσκέψεις.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk