Το τουρνουά του Παναθηναϊκού στη μνήμη του ιστορικού του προέδρου, Παύλου Γιαννακόπουλου, διεξάγεται το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Χίμκι.

Ο προπονητής των «πράσινων» Τσάβι Πασκουάλ, στις δηλώσεις κάλεσε άπαντες να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, ενώ μίλησε και για τη φετινή σεζόν του τριφυλλιού. Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός:

τα νέα πρόσωπα της ομάδας και το τορνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»:

Εύχομαι όλοι να έρθουν σε αυτό το ιδιαίτερο γεγονός, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Θα είναι μια σπουδαία στιγμή για να βρεθούμε όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ. Όντως, έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα. Η έναρξη της νέας χρονιάς πλησιάζει. Πιστεύω πως έχουμε ένα ρόστερ που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους και που θα τους κάνει περήφανους για την ομάδα τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος της θα δούμε αν πετύχαμε ή όχι. Η φιλοσοφία μας θα είναι ίδια.

Για το τι προσπάθησε να βελτιώσει στο φετινό ρόστερ:
Κάθε σεζόν είναι διαφορετική και κάθε καλοκαίρι δύσκολο. Όλες οι ομάδες έχουν ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και προσπαθούν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές κινήσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πρέπει να έχουμε την νοοτροπία πως έχουμε τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης και τώρα πρέπει να βρούμε τη χημεία μεταξύ τους και να έρθουν οι νίκες.

Τι περιμένει στα επόμενα φιλικά κόντρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες:
Δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλά για σαράντα λεπτά, όμως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρμένοι. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε απέναντι στην Χίμκι, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδο δυσκολίας του:
Κάθε νέα χρονιά φαίνεται πιο δύσκολη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η προηγούμενη ήταν εύκολη. Αμφότερες οι δύο διοργανώσεις (Euroleague και πρωτάθλημα) θα είναι πολύ δύσκολες. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι είναι. Πρέπει να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται και μετά να δούμε τι κάναμε.

Τις υποχρεώσεις των διεθνών με τις Εθνικές τους ομάδες το καλοκαίρι:
Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και ο δεύτερος πως η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ 2019. Κάποιοι παίκτες έπαιζαν για 25΄ σε κάθε αγώνα, ενώ δεν ήταν έτοιμοι. Ευτυχώς, γενικά στην Ευρώπη δεν υπήρχαν τραυματισμοί παικτών.

Τα εισιτήρια:

Υπενθυμίζεται πως όλα τα έσοδα από το τουρνουά, τόσο από πλευράς εισιτήριων, όσο και από τις πωλήσεις του PAOSHOP, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω του Ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Θα είμαστε όλοι εκεί… Στο ΟΑΚΑ. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο!

Αποκτήστε τώρα τα εισιτήριά σας από τα κάτωθι σημεία:

*Τα εκδοτήρια του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», Λ. Αλεξάνδρας, Θύρα 10 (Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 10.00-18.00), Τηλ. Επικοινωνίας: 2106440010.

*Με Ηλεκτρονική αγορά μέσω του viva.gr

*Τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό).

*Θα ισχύσουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.

* Τα εισιτήρια για την κάθε ημέρα του τουρνουά τιμώνται προς 15 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει και τους δύο αγώνες).

* Για τους μικρούς φίλους της ομάδας (μέχρι 14ων ετών) το εισιτήριο θα τιμάται προς 3 ευρώ.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
14.00: Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Semiramis
18.30: Φενέρμπαχτσε–Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ
21.15:Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Χίμκι

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
18.00: Μικρός Τελικός
20.30: Μεγάλος Τελικός