Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια όπου ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος – όπως φαίνεται και από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο – ξυλοκοπήθηκε και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή  κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που του προσάπτουν ενώ όπως έγινε γνωστό, στην Ευελπίδων θα συγκεντρωθούν φίλοι και συγγενείς του άτυχου 33χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές, αλλά και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου έκριναν πως ο 33χρονος δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Έτσι, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ωστόσο θα αργήσουν.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άνθρωποι. Ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, στο οποίο βρέθηκε εγκλωβισμένος ο Ζακ Κωστόπουλος, καθώς και ένας ακόμα 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνονται οι δύο άντρες να χτυπούν τον αιμόφυρτο 33χρονο, Ζακ Κωστόπουλο, ενώ προσπαθεί να βγει από το κατάστημα. Λίγη ώρα μετά εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές συγκεντρώνουν υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν από τα μαγαζιά πέριξ του κοσμηματοπωλείου ώστε να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των όσων συνέβησαν.

 Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ακόμα δεν έχουν διαλευκανθεί.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ο νεαρός να μπήκε στο κατάστημα, όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από φασαρία στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα.

 Στη συνέχεια, εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, από τους δύο άντρες που βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.