Αντιδράσεις προκαλεί το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές στο Μάτι και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης.  Δεν είναι νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρει ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Αντώνης Φούσας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σημειώνοντας ότι «οι εισαγγελείς πρωτοδικών είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουν διώξεις και δεν παίρνουν από κανέναν εντολές. Κανείς δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει».

Όπως διευκρίνισε η έκθεση της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης «θα ασχοληθεί με τα τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα. Η ποινική έρευνα είναι τελείως άσχετη με αυτό» και σημείωσε ότι «στην πράξη δεν είναι εύκολο (σ.σ. για τους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα) να την αγνοήσουν (σ.σ. την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου).

«Δεν ξέρω αν φρενάρουν την έρευνα, ξέρω ότι θα καθυστερήσει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Φούσας υπογραμμίζοντας ότι «αν έγινε η παραγγελία αυτή, δεν είναι νόμιμο, είναι απαράδεκτο και θα προβώ σε ενέργειες στην εισαγγελέα για να ανακληθεί αυτό το έγγραφο».

Παράλληλα επισήμανε και «το μεγάλο ζήτημα ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών φεύγει γιατί λήγει η θητεία του και ο αντικαταστάτης του θα χρειαστεί χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία».

«Οι συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι κυρίως ενδιαφέρονται για την ηθική δικαίωση και να υπάρξουν καταδίκες για όσους έκαναν παραλείψεις που χάθηκαν 99 ζωές και αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να καθυστερήσει η υπόθεση» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Φούσας».