Τροπολογία ΔΗΣΥ για απόσυρση των ΦΕΚ παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο

Κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή

Τροπολογία για την κατάργηση των ΦΕΚ με τα οποία μεταβιβάστηκαν στην «Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.), θυγατρική της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.), 10.119 ακίνητα κυριότητας ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η λίστα με την οποία μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα προέκυψε από μη επεξεργασμένα, μη επικαιροποιημένα και ανακριβή στοιχεία, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται ακίνητα, όπως αρχαιολογικοί χώροι. Ο Γιάννης Κουτσούκος που έχει οριστεί ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σημειώνοντας ότι σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε στους αρχαιολόγους ότι με υπουργική απόφαση θα εξαιρέσει τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Όπως όμως σημείωσε ο κ. Κουτσούκος, κανείς άλλος εκτός του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν μπορεί να εκδώσει νέα απόφαση για τις μεταβιβάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk